Een tijdje geleden bezocht ik het labyrint in de kathedraal van Chartres (Frankrijk). Het is in het begin van de 13e eeuw aangelegd. Het wordt daar wel beschouwd als het pad dat pelgrims lopen langs kerken en schrijnen.
De meeste mensen zullen een labyrint omschrijven als een doolhof, echter… in een labyrint kun je niet verdwalen. Het is een langgerekt pad op weg naar het centrum. Daardoor worden er veel betekenissen gekoppeld aan een labyrint.

Levensloop

Voor mij staat het labyrint voor je levenspad. Je hoeft deze weg alleen maar te volgen om in het centrum, bij je doel, uit te komen. Het is dus belangrijk dat je erop vertrouwt dat je echt in het centrum aan gaat komen.
Net als in dit labyrint, is je levenspad vol bochten. Soms lijkt het of je rechtstreeks op je doel (het centrum) afloopt, maar dan ineens …… zwenk je af naar links of naar rechts. Je lijkt ineens weer veel verder van je doel af te zijn. Houd moed en vertrouwen! Die scherpe bochten staan symbool voor zaken die je overkomen, vragen die bij je opkomen, wellicht beslissingen die je moet nemen of knopen die je wilt doorhakken.

Centrum

Als je het pad hebt uitgelopen kom je terecht in het centrum, een prachtig moment. Je hebt de hele tocht afgelegd en duidelijkheid en antwoorden gekregen. Het resultaat is dat je nu in het centrum van het labyrint bent en nieuwe inzichten hebt opgedaan. Inzichten die je kunnen helpen in de wereld buiten het labyrint. Misschien op werkgebied of op het gebied van je relaties of je eigen ontwikkeling. Als je in Chartres het labyrint tot in het centrum hebt uitgelopen heb je een prachtig uitzicht op de eeuwenoude gebrandschilderde ramen. Zeker als de zon schijnt geeft dit een fenomenaal kleurenspel. Een groots en indrukwekkend beeld.

Labyrint als symbool

Één dag in de week, op vrijdag, kun je het labyrint in Chartres lopen. En dat heb ik gedaan! Ik ben het pad opgegaan en heb het geconcentreerd uitgelopen. Ik heb me opengesteld voor nieuwe inzichten die mij verder kunnen helpen op mijn levenspad. Gebruik jij symbolen in jouw coaching en hoe zet je deze in om jouw klanten weer op pad te krijgen? Laat het hieronder in het opmerkingenveld weten. Zo kunnen we elkaar verder brengen.

Vlog

Ik heb samen met Nick een vlog gemaakt van onze ervaringen daar. Geef een like als het je aanspreekt of commentaar als je ons hierover iets wilt vertellen… Dank!

Volg ons youtubekanaal voor meer interessante, informatieve, grappige en/of mooie vlogs…